Simpel aardbeientoetje

Zoet, zuur en scherp

0
92
Je kan dit simpele aardbeientoetje extra mooi maken met wat verse muntblaadjes. (Foto Erik van Huizen)
Je kan dit simpele aardbeientoetje extra mooi maken met wat verse muntblaadjes. (Foto Erik van Huizen)

We hebben nu zoveel mooie rode aardbeien in onze moestuin dat ik ze zo’n beetje de hele dag eet. In de ochtend eet ik ze van de struik, in de middag op brood en in de avond als toetje. Het zijn natuurlijk wel biologische aardbeien die veel zon hebben gezien. Ze zijn heerlijk zoet. Eigenlijk hoef je er dus niets aan toe te voegen, maar soms wil je simpelweg even iets anders. Daarom dit simpele aardbeientoetje.

Voor dit toetje heb je nodig

  • een handje biologische aardbeien
  • een theelepel balsamico azijn
  • verse zwarte peper
  • blaadjes munt ter decoratie

Hoe je dit simpele aardbeientoetje maakt

  1. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd in grove stukjes.
  2. Doe de aardbeien in een kommetje en meng de balsamico azijn en de zwarte peper, één draai aan de pepermolen is genoeg, door de aardbeien.
  3. Laat een uurtje ‘marineren’.

Tip Ook heerlijk met een vegan yoghurt

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here