‘Dit is de lekkerste vegetarische snack die ik ooit heb gehad’, zei mijn vriendin over dit seitanbroodje. In dit broodje heb ik als vervanger voor gehakt de seitan gebruikt van Bertyn. Naast het zelf maken, is dit echt de lekkerste kant-en-klare seitan.
Bladerdeeg kan je natuurlijk makkelijk zelf maken, maar ik had er niet de spullen voor in huis. Dus dan maar uit de vriezer. En als je de bladerdeeg van Koopmans neemt, dan is dit vegetarisch sauzijnenbroodje ook nog eens vegan. Koopmans gebruikte in haar margarine voor de bladerdeeg altijd vitamine D uit schapenwolvet, maar dit hebben ze er een aantal jaren geleden uitgehaald.
Voor vier goed gevulde seitanbroodjes heb je nodig:
- 250 gram seitan
- 4 plakjes vegan bladerdeeg
- 2 teentjes knoflook
- 4 centimeter verse gember
- 1 ui
- 8 champignons
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel geraspte schil van een biologische citroen
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel shoyusaus
- snufje zeezout
Hoe je deze seitanbroodjes maakt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
- Maal de seitan, de knoflook en de gember in de keukenmachine fijn tot een ‘gehakt’.
- Snipper de ui en fruit deze met een snufje zout in de sesamolie.
- Snij de champignons fijn en fruit mee met de ui.
- Voeg het seitanmengsel toe en bak 3 minuten mee, blijf roeren zodat het mengsel niet aanbakt.
- Breng op smaak met de zwarte peper, nootmuskaat en shoyusaus.
- Leg op elke plakje bladerdeeg wat van het seitanmengsel en vouw het bladerdeeg dicht.
- Bak de seitanbroodjes op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten lekker knapperig.
- Laat de seitanboordjes een beetje afkoelen voordat je ze eet.
Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Was echt heerlijk, de smaakt lijkt echt op die van een hartige saucijs maar dan nog lekkerder qua textuur en smaak.