Roerbakschotel van groene bladgroenten

Vol vitaminen, mineralen en vezels

0
64
Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)
Met een flink vergiet aan groene bladgroenten heb je genoeg voor twee personen. (Foto Erik van Huizen)

Nederlanders eten veel te weinig groente bladgroenten. Toch zijn ze erg gezond. In de meeste bladgroenten zitten veel vitaminen zoals C, E en K. Maar ze bevatten ook mineralen als calcium, kalium, foliumzuur, ijzer en magnesium. En natuurlijk vezels die vooral goed zijn voor je darmen.
Voor deze roerbakschotel heb je voor twee personen 600 gram groene bladgroenten nodig. Ik heb gebruikt wat we in de moestuin hadden staan, maar je kan daarin zelf variëren. Maak gewoon je eigen mix van groene bladgroenten.

Wat je voor deze roerbakschotel groene bladgroenten nodig hebt

Hoe je deze roerbakschotel maakt

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze met wat zeezout in de olie.
  2. Was de groene bladgroenten en maak droog.
  3. Voeg de groene bladgroenten beetje voor beetje bij het uimengsel en roerbak totdat de bladgroenten zijn geslonken.
  4. Laat de groenten uitlekken en snij eventueel fijner.
  5. Snij de bieslook fijn, rits de blaadjes van de tijm en voeg bieslook en tijm bij het groentemengsel.
  6. Maak verder op smaak met de geroosterde sesamolie en eventueel wat zeezout.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here