Pesto van barbarakruid

En veldkers

0
219
De blaadjes van het barbarakruid smaken vrij scherp en bevatten veel vitamine C. (Foto met dank aan Lianne)
De blaadjes van het barbarakruid smaken vrij scherp en bevatten veel vitamine C. De pesto heb ik 'opgeleukt' met wat bloemetjes van de rozemarijn. (Foto met dank aan Lianne)

Waar maak je een lekkere pesto van als er nog geen zevenblad of basilicum is? Je kan dan onder meer kiezen voor barbarakruid, ook wel winterkers genoemd. Ik heb het samen met veldkers verwerkt tot een pesto.

Wat je nodig hebt voor deze pesto:

Hoe je deze pesto van barbarakruid maakt:

  1. Haal de blaadjes van de stengels van het barbarakruid.
  2. Snij de wortel van de veldkers.
  3. Was het barbarakruid en de veldkers tot alle zand eruit is.
  4. Draai het mengsel droog in een groentecentrifuge.
  5. Rooster de zonnebloempitten voorzichtig op een laag vuur.
  6. Doe het barbarakruid, veldkers, zonnebloempitten en edelgistvlokken in een keukenmachine of vijzel en maal fijn.
  7. Voeg langzaam zoveel olijfolie toe dat een smeuïge massa ontstaat.
  8. Maak tenslotte op smaak met wat zeezout.

Tip Met de bloemetjes van het barbarakruid kan je een salade mooi decoreren

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here