
Waar maak je een lekkere pesto van als er nog geen zevenblad of basilicum is? Je kan dan onder meer kiezen voor barbarakruid, ook wel winterkers genoemd. Ik heb het samen met veldkers verwerkt tot een pesto.
Wat je nodig hebt voor deze pesto:
- flinke hand met blaadjes van het barbarakruid
- flinke hand veldkers
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- olijfolie
- snufje zeezout
Hoe je deze pesto van barbarakruid maakt:
- Haal de blaadjes van de stengels van het barbarakruid.
- Snij de wortel van de veldkers.
- Was het barbarakruid en de veldkers tot alle zand eruit is.
- Draai het mengsel droog in een groentecentrifuge.
- Rooster de zonnebloempitten voorzichtig op een laag vuur.
- Doe het barbarakruid, veldkers, zonnebloempitten en edelgistvlokken in een keukenmachine of vijzel en maal fijn.
- Voeg langzaam zoveel olijfolie toe dat een smeuïge massa ontstaat.
- Maak tenslotte op smaak met wat zeezout.
Tip Met de bloemetjes van het barbarakruid kan je een salade mooi decoreren