‘Dit een echte slobberige Chinese soep’, zei mijn vriendin toen ze deze soep proefde. Hij was wel een beetje te pittig, maar dat is een kwestie van smaak. Wil je deze soep ook minder pittig, neem dan een halve theelepel vijfkruidenpoeder of laat de rode peper weg.
Wat je voor deze misosoep nodig hebt
- 1 Chinese kool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- halve rode peper
- 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels shoyu
- 1 eetlepel mirin
- 2 liter water
- flinke eetlepel mugi miso
- zeezout
Hoe je deze misosoep met Chinese kool maakt
- Snij de Chinese kool in grove stukken en was deze.
- Snij de ui in blokjes en rasp de knoflook. Fruit deze met wat zout in de zonnebloemolie.
- Voeg de vijfkruidenpoeder en de rode peper toe en roerbak kort mee.
- Voeg de Chinese kool toe en roerbak twee minuten mee.
- Doe het water erbij, breng aan de kook en laat alles tien minuten zachtjes koken.
- Roer intussen de miso los met wat water.
- Haal de soep van het vuur en breng op smaak met de shoyu en de mirin en eventueel nog wat zeezout.
- Laat de soep een beetje afkoelen en roer dan de miso door de soep. Door de miso niet met hete soep te mengen, behoudt de miso haar goede eigenschappen.