Marokkaanse kikkererwtensoep

Veel vitamientjes

0
78
Met wat volkorenbrood erbij is dit echt een goede maaltijdsoep. (Foto Erik van Huizen)
Met wat volkorenbrood erbij is dit echt een goede maaltijdsoep. (Foto Erik van Huizen)

Dit is echt een heerlijke comfortsoep die je met wat brood makkelijk als maaltijdsoep kan eten. De kikkererwten en de groenten maken er een lekkere dikke soep van.

Wat je voor deze kikkererwtensoep nodig hebt

  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 30 gram peterselie
  • 1 blik biologische tomatenstukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • sap en rasp van een halve biologische citroen

Hoe je deze kikkererwtensoep maakt

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook en snij de bleekselderij en de wortel in blokjes.
  2. Fruit de ui en knoflook in de zonnebloemolie tot de ui zacht is.
  3. Maal het komijnzaad fijn in een vijzel.
  4. Voeg de bleekselderij, wortel, komijnzaad en paprikapoeder toe en roerbak een paar minuten mee. Voeg het sap van een halve citroen toe.
  5. Voeg de tomatenstukjes toe en roerbak kort mee.
  6. Giet de groentebouillon bij het groentemengsel. Laat dit alles 10 minuten koken.
  7. Hak de peterselie fijn en roer het grootste deel na 10 minuten door de soep. Bewaar een klein beetje peterselie om te garneren. Laat een minuut meekoken.
  8. Schep de soep in borden, garneer met de peterselie en een klein beetje citroenrasp.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here