Linzenballetjes met gierst

0
815
Ik heb deze balletjes gegeten met een home made tomatensaus. (Foto Erik van Huizen)

Je kan alle supermarkten tegenwoordig vegetarische vleesvervangers kopen, maar je kan ze ook heel erg makkelijk zelf maken. Zoals deze vegetarische balletjes. Voordeel is dat je precies weet wat je eet. Kant en klare vleesvervangers zijn namelijk vaak veel te zout.

Voor deze balletjes heb je nodig:

  • 125 gram bruine linzen
  • 125 gram gierst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel ume pasta
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zeezout
  • sap van een halve citroen
  • water

Hoe je deze balletjes maakt:

  1. Rooster de gierst een minuut in een hete droge pan en blijf roeren.
  2. Kook de gierst vervolgens 20 tot 25 minuten in twee keer zoveel water. Zet de pan eventueel op een sudderplaatje.
  3. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit aan in de olijfolie.
  5. Laat de gierst afkoelen.
  6. Giet de linzen af en voeg bij de gierst. Meng dit met het uimengsel, de ume pasta, de nootmuskaat en het citroensap. Kneed alles goed door elkaar en maak er balletjes van.
  7. Bak de balletjes in de sesamolie tot ze bruin en knapperig zijn.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here