Lentespread met daslook

Mini detox

0
783
De bloemetjes van de daslook kan je gebruiken om deze spread mooi te garneren. (Foto Erik van Huizen)
De bloemetjes van de daslook kan je gebruiken om deze spread mooi te garneren. Ze smaken lekker pittig. (Foto Erik van Huizen)

Deze spread heb ik gemaakt van zwarte bonen, daslook en munt. Daslook en zwarte bonen reinigen je lichaam. En dat is goed na het zwaardere eten van de winter. Een soort mini detox dus, alleen hoef je er niet zoveel voor te doen. Behalve smullen van deze heerlijke lentespread.

Wat je nodig hebt voor deze lentespread

  • 150 gram zwarte bonen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 blaadjes daslook
  • 5 blaadjes munt
  • halve kleine rode ui
  • 3 eetlepels tahin
  • rasp van een halve citroen
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • snufje zeezout en versgemalen zwarte peper

Hoe je deze lentespread maakt

  1. Week de zwarte bonen een nacht in ruim water en kook ze gaar.
  2. Snij de knoflook, daslook en munt fijn.
  3. Snipper de ui en maal het komijnzaad fijn in een vijzel.
  4. Doe dit alles, samen met de tahin en de citroenrasp, in de kom van een keukenmachine en maal fijn. Voeg zoveel olijfolie toe dat het mengsel lekker smeuïg wordt.
  5. Maak eventueel verder op smaak met een snufje zeezout en wat versgemalen zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here