Lentespread van witte bonen

Witte bonen horen bij de lente

0
77
Lentespread met witte bonen. In witte bonen zitten veel vezels, ruim drie keer zoveel als in zilvervliesrijst. Vezels reinigen je darmen, daarom passen witte bonen zo goed bij de lente. (Foto Erik van Huizen)
In witte bonen zitten veel vezels, ruim drie keer zoveel als in zilvervliesrijst. Vezels reinigen je darmen, daarom passen witte bonen zo goed bij de lente. (Foto Erik van Huizen)

Deze spread van witte bonen heb ik gemaakt omdat ik wat bonen over had van mijn aspergesoep. Het is een lentespread geworden. Witte bonen horen namelijk bij de lente. Lekker als broodbeleg met een fijn gesnipperd bosuitje.

Wat je nodig hebt voor deze lentespread

  • 250 gram gekookte witte bonen
  • 2 eetlepel tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • olijfolie
  • snufje zeezout

Hoe je deze lentespread maakt

  1. Week de gedroogde witte bonen een nacht en kook gaar of neem in ‘nood’ biologische witte bonen uit pot of blik.
  2. Snij de knoflook fijn.
  3. Maal het korianderzaad fijn in een vijzel.
  4. Doe alles in de keukenmachine, voeg 3 eetlepels olijfolie toe en maal fijn.
  5. Is het nog te dik, voeg dan extra olijfolie toe. Je kan de extra olie eventueel ook door water vervangen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here