Hoewel uit onze moestuin nog niet zo heel erg veel groente valt te halen, lukt het ons toch nog altijd een lekker salade bij elkaar te plukken. Er staat vooral veel voorjaarsgroen wat je goed kan gebruiken in deze lentesalade. Heb je geen moestuin, kijk dan goed om je heen. Paardenbloemen, zevenblad en daslook is vaak gewoon in het wild te vinden.
Wat in deze lentesalade zit
- sla
- groenlof
- paar kleine blaadjes snijbiet
- klein handje zevenblad
- acht paardenbloembladeren
- 3 blaadjes daslook
- handje bieslook
- 6 blaadjes mosterdblad
- 6 blaadjes bloedzuring
- 1 eetlepel hazelnoten
Voor de dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel frambozenazijn, mag ook een andere soort azijn zijn. Wij hadden de frambozenazijn zelf gemaakt.
- 1 theelepel ume pasta
- 1 eetlepel fijngehakte kervel
Hoe je deze lentesalade maakt
- Was alles goed.
- Snij alles zo groot als je het wilt hebben. Zelf heb ik het redelijk grof gehouden.
- Maak alles in een slacentrifuge droog.
- Halveer de hazelnoten.
- Meng alles in een grote schaal door elkaar.
- Maak de dressing van de olijfolie, sesamolie, frambozenazijn, ume pasta en de kervel.
- Schep de dressing voorzichtig door de salade.
Tip Voor het garneren van deze salade heb ik de bloemetjes gebruikt van lepelblad, daslook, barbarakruid en de paardenbloem.