Kruidige aardperen-linzensoep

Lekker met knoflookbrood

0
175
Aardpeer hoef je niet te schillen, even de knolletjes met een groenteborstel onder stromend water schoonmaken is voldoende. (Foto Carolien Hendrix)

We zijn helemaal in de ban van de aardpeer. Hadden we eerst al een heerlijke zuurkoolschotel met deze knolletjes gemaakt, dit keer heeft Carolien er een kruidige aardperen-linzensoep mee gemaakt. En ook deze was overheerlijk, mede vanwege het gebruik van de specerijen.

Wat heb je nodig voor 2 liter van deze soep:

  • 1,5 liter kruidenbouillon
  • kruidentuiltje met 2 Thaise limoenblaadjes, 1 laurierblad, 1 takje rozemarijn, paar takjes tijm
  • 600 gram aardperen
  • 1 mok droge rode linzen
  • klein blikje tomatenpuree
  • stukje chilipeper
  • zaden van 3 kardemompeulen
  • 1 theelepel korianderzaden
  • 0,5 theelepel kummelzaden
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels gedroogde kokos

Hoe je deze kruidige aardperen-linzensoep maakt:

  1. Zet de bouillon op met het kruidentuiltje en laat trekken.
  2. Doe de gewassen linzen erbij en laat zachtjes koken.
  3. Hak de knoflook fijn. Borstel de aardperen goed schoon en snij in kleine stukjes (de schil kan blijven zitten bij verse aardperen).
  4. Doe de knoflook in een hapjespan met wat boter en/of olie en laat even zachtjes bakken, let op: de knoflook mag niet donker worden.
  5. Doe de stukjes aardpeer erbij en schep goed om, roerbak alles niet te heet, de knoflook mag niet verbranden.
  6. Maal de specerijen fijn in een vijzel en schep goed door het aardperenmengsel. Doe het blikje tomatenpuree erbij, blijf omscheppen.
  7. Als het wat droger aanbakt doe er dan 1,5 soeplepel bouillon bij en schep goed om. Doe nu het rood gekleurde groentemengsel in de bouillon en laat alles 10 minuten zachtjes koken.
  8. Doe de kokosrasp erbij en laat nog 10 minuten zacht koken.
  9. Haal het kruidentuiltje eruit en maak de soep fijn met de staafmixer. Eet smakelijk!

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here