Kimchi uit de RotPot

Lekker bij rijst en noedels

0
245
De RotPot is een complete oplossing voor fermenteren. (Foto Erik van Huizen)

Voor de opleiding voor natuurvoedingskok aan de Gimsel Academy heb ik onlangs een online workshop gehad van fermentatie-expert Sanne Zwart. We hebben als klas kimchi met de door haar ontwikkelde RotPot gemaakt. Het werd een inspirerende workshop waarin we veel informatie kregen over fermenteren.

De RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis aan de gang kan met fermenteren. We hebben de kimchi gemaakt met Chinese kool, bosui, wortel, ui en shoyu saus. Bij de RotPot kregen we een bakje met kimchi kruiden bestaande uit poeder van rode peper, suiker, knoflookpoeder en gember. Vervolgens is het slechts een kwestie van alles in reepjes snijden, mengen en in de RotPot doen. De groente wordt ‘afgesloten’ met een koolblad en water. Omdat bij de ‘rotting’ gas vrijkomt, vul je het waterslot met water. Hierdoor komt er niet teveel druk op de pot te staan.

Inmiddels is het mengsel goed aan het fermenteren. Over een paar dagen zou ik het moeten kunnen eten. Ik ben erg benieuwd hoe het smaakt. Het is namelijk de eerste keer dat ik kimchi heb gemaakt.

Over Sanne
Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar de RotPot, bezoek dan eens de website van Sanne. Ze geeft onder de naam Keukenboeren ook diverse fermentatie workshops, geeft fermentatieles op school en verkoopt in Rotterdam en omstreken haar eigen zuurkool, kimchi en andere gefermenteerde producten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here