Kikkererwten als eiwitrijk bijgerecht

0
917

Als je vegetarisch eet is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Daarvoor kan je bijvoorbeeld peulvruchten eten. Een hiervan is de kikkererwt. Deze peulvrucht is een goede bron van plantaardig eiwit en bevat bijna alle essentiële aminozuren. En eet je een volkoren graan bij de kikkererwten, dan krijg je ook nog eens alle aminozuren binnen.

Voor dit kikkererwten gerechtje heb je nodig:

  • gedroogde kikkererwten
  • vegan yoghurt, bijvoorbeeld soja
  • 2 teentjes knoflook
  • groen van de kervel
  • geraspte schil van een halve citroen
  • snufje zeezout, beetje peper en wat paprikapoeder

Hoe je dit bijgerecht maakt:

  1. Week de kikkererwten een nacht in ruim water en kook ze gaar. Meestal duurt dat een uurtje.
  2. Pers de knoflook uit en snij de kervel fijn.
  3. Doe de gare kikkererwten in een kom en voeg daar de knoflook, de kervel, de yoghurt en de citroenrasp aan toe.
  4. Breng alles op smaak met de zout en de peper en maak af met de paprikapoeder.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here