Kervelsoep

0
194
kervelsoep
Ik heb in deze kervelsoep nog wat doperwtjes gedaan die we over hadden van een dag eerder. (Foto Erik van Huizen)

Ons kasje in de moestuin staat vol met heerlijke kervel. Tijd dus om er eens een keer een lekkere soep van te maken. Het is een licht soepje geworden, de aardappel bindt de soep slechts een beetje.

Voor deze kervelsoep heb je nodig:

  • vergiet vol met kervel
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 aardappels
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • een snufje zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze soep maakt:

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook fijn en fruit beiden aan in de sesamolie.
  2. Voeg de groentebouillon samen met de aardappels toe en laat een half uurtje koken.
  3. Snijd de kervel fijn.
  4. Zet het gas uit en pureer de bouillon met de staafmixer fijn.
  5. Voeg dan de fijn gesneden kervel toe en laat een paar minuutjes in de pan.
  6. Maak verder op smaak de zwarte peper en eventueel met wat zeezout.

Tip Lekker met soldaatjes of licht geroosterde hazelnoot.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here