Italiaanse salade met kikkererwten

Met wit- en groenlof

0
991
Mosterdblad geeft deze salade een iets pittige ‘touch’. (Foto Erik van Huizen)

Witlof, groenlof, winterpostelein en kikkererwten, het is misschien een beetje een vreemde combinatie voor een Italiaanse salade. Maar hij smaakte prima en zo krijg je zonder vlees of vis in je pasta toch nog wat eiwitten binnen.

Voor deze salade met kikkererwten hen je nodig:

  • 100 gram gedroogde kikkererwten of kikkererwten uit een potje
  • 3 stronken witlof
  • 1 ‘krop’ groenlof
  • 1 bosje winterpostelein
  • 3 blaadjes mosterdblad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 3 theelepels kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ume su
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze Italiaanse salade met kikkererwten maakt:

  1. Week de kikkererwten een nacht in voldoende water en kook ze daarna gaar.
  2. Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten voorzichtig in een droge pan.
  3. Doe de pitten in een kopje en voeg daar een druppel shoyu aan toe. Meng door elkaar.
  4. Snij de witlof, groenlof en mosterdblad in reepjes.
  5. Doe alle groenten met de kikkererwten in een grote schaal en voeg de pitten toe.
  6. Maak van de olijfolie, de ume su en een klein beetje peper een dressing en roer dit door de groenten.

Tip Lekker bij naakte nasi

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here