Hummus van pompoen

Zowel groente als peulvruchten

0
87
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)
Met het toevoegen van de pompoen heb je geen olijfolie nodig om de hummus smeuïg te maken. (Foto Erik van Huizen)

De echte ‘hummus-experts’ huiveren waarschijnlijk bij de gedachte dat je hummus maakt van pompoen, maar deze pompoenhummus is echt heel erg lekker. Ik heb deze hummus op geroosterd brood gegeten met een beetje kimchi. Lekker bij soep.

Wat je nodig hebt voor een flinke hoeveelheid van deze pompoenhummus:

  • 300 gram gedroogde kikkererwten of 500 gram uit blik
  • 500 gram pompoen
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel ume su
  • 3 centimeter rode peper
  • vers gemalen zwarte peper
  • snufje zeezout

Hoe je deze pompoenhummus maakt:

  1. Week de gedroogde kikkererwten een nacht en kook ze gaar. Of draai het blik kikkererwten open en spoel ze af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukken. Doe deze met de olijfolie in een ovenschaal en zet een half uurtje in de oven.
  4. Snij de rode peper fijn.
  5. Mix de kikkererwten met tahin, paprika- en komijnpoeder, zeezout, zwarte peper, rode peper en ume su.
  6. Voeg de zacht geworden pompoen toe en maal alles in de keukenmachine fijn.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here