Groentesoep met mihoen

Een lekkere slurpsoep

0
157
De mihoen voeg je pas aan het einde toe zodat je deze niet tot snot kookt. (Foto Erik van Huizen)

Ik had nog nooit een soort van Aziatische soep gemaakt, dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en toch meer eens al improviserend zo’n soepje te maken. En jij smaakte prima, al zeg ik het zelf. De mihoen zorgt ervoor dat je deze soep lekker ongegeneerd naar binnen mag slurpen.

Voor deze groentesoep heb je nodig:

  • 2 liter groentebouillon
  • 3 winterwortels
  • kwart knolselderij
  • 1 prei
  • 1 rode en 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 centimeter verse gember
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • snufje zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 3 centimer kombu
  • 1 eetlepel shoyu
  • handje mihoen

Hoe je deze groentesoep met mihoen maakt:

  1. Was de wortels schoon onder stromen water en snij in blokjes.
  2. Snij de knolselderij in plakjes en daarna julienne (dunne reepjes).
  3. Was de prei en snij in ringen.
  4. Snij de uit in kleine blokjes.
  5. Rasp de gember en de knoflook fijn.
  6. Rooster het koriander- en komijnzaad en maal fijn in de vijzel.
  7. Fruit de ui met de knoflook en een snufje zeezout in de zonnebloemolie.
  8. Voeg de wortel en de knolselderij toe en roerbak twee minuten mee.
  9. Voeg de prei toe en roerbak twee minuten mee.
  10. Roer de specerijen door het groentemengsel en voeg de hete bouillon en de kombu toe.
  11. Laat alles tien minuten rustig koken.
  12. Maak de soep eventueel op smaak met wat shoyu.
  13. Roer de mihoen door de soep en laat 2 minuten meekoken. Vis de kombu uit de soep.

Tip Lekker met zuurdesembrood met hummus.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here