Groene voorjaarssaus met shiro miso

Lekker op een broodje shoarma

0
100
Deze saus serveerde ik tijdens mijn workshop miso maken. (Foto Erik van Huizen)

Deze saus, je kan hem heel erg goed gebruiken bij de vegan shoarma of als basis voor een dressing, heb ik gemaakt met planten die nu te vinden zijn in onze moestuin.

Wat je nodig hebt voor deze saus

  • 2 eetlepels witte tahin
  • 2 eetlepels shiro miso
  • 2 eetlepels plantaardige yoghurt
  • flinke bos bieslook
  • 20 blaadjes zevenblad
  • klein bosje kervel
  • 1 theelepel ume pasta
  • rasp van een halve biologische citroen
  • snufje zeezout en vers gemalen peper naar smaak

Hoe je deze saus maakt

  1. Doe de tahin, miso en de plantaardige yoghurt in een kom en roer alles goed door elkaar.
  2. Was de bieslook, zevenblad en kervel en snij fijn.
  3. Doe de kruiden door het mengsel van tahin, miso en yoghurt.
  4. Voeg de ume pasta en citroenrasp toe.
  5. Maal de saus in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Zo krijg je de mooie groene voorjaarskleur.
  6. Maak eventueel op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper.
  7. Mocht de saus te dik zijn, dan kan je deze verdunnen met wat water. Je kan hiervoor ook plantaardige melk gebruiken, maar dit is niet nodig.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here