Groene tomatensoep

0
2356
Je proeft tomaten, maar je ziet het niet aan deze soep. (Foto www.ikeetgezond.nl)

Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, deze tomatensoep. Behoort natuurlijk oranjerood te zijn, maar ik heb in dit geval de groene tomaten gebruikt. Geeft een raar gevoel als je het eet, je proeft tomaten maar je ziet ze niet. Overigens zijn dit tomaten die niet rood worden. Het eten van ‘gewone’ rode tomaten die nog groen zijn is niet gezond.

Voor deze groene tomatensoep (6 kommen) heb je nodig:

De rijpe Green Zebra tomaten krijgen een gele kleur met groene strepen. (Foto Erik van Huizen)
De rijpe Green Zebra tomaten krijgen een gele kleur met groene strepen. (Foto Erik van Huizen)

Hoe je deze groene tomatensoep maakt:

  1. Snipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit dit met een snufje zeezout in een beetje olijfolie aan.
  2. Snij de tomaten in stukjes, voeg bij de ui en knoflook en laat 20 minuten koken. Kook de kombu 10 minuten mee.
  3. Snij de basilicum fijn en de prei in dunne ringen.
  4. Voeg de basilicum toe en maak de soep met de staafmixer fijn.
  5. Doe de prei en het citroensap bij de soep en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Maak op smaak met wat shoyu en zwarte peper uit de molen.

Meer gerechten met tomaten

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here