Geknede salade van palmkool

Lekker met de eiwitrijke kikkererwten

0
106
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)
Deze salade kan je het beste een paar uur van tevoren maken. Zo trekken de smaken van de dressing goed in de kool. (Foto Erik van Huizen)

Dit gerecht is een recept van Yvette van Boven. Ik heb het echter een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken, dus geen geroosterd sesamzaad van ver weg, maar zonnebloempitten. De agavesiroop en honing heb ik vervangen door rijststroop. Ook heb ik nog wat basilicum en kerstomaatjes door de salade gedaan, gewoon omdat dit nog in onze moestuin stond. Omdat de smaken geruime tijd in de palmkool moeten kunnen trekken, kan je deze salade het beste in de ochtend maken. Dan heb je ’s avonds een heerlijke salade.

Voor deze salade heb je nodig

  • 250 gram palmkool
  • 200 gram gekookte kikkererwten, dit zijn ongeveer 120 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 10 kerstomaatjes
  • bosje basilicum
  • 2 theelepels gerstmiso
  • 2 theelepels rijststroop
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe je deze salade maakt

  1. Week de kikkererwten een nacht in ruim water en kook gaar. Je kan natuurlijk ook gekookte kikkererwten uit pot of blik nemen.
  2. Was de palmkool, snij de dikke nerven uit de kool, snij in grove stukken en slinger droog in de slacentrifuge.
  3. Klop de miso, rijststroop, citroensap en olijfolie door elkaar in een kom.
  4. Voeg de helft van de gesneden palmkool toe aan de dressing en kneed dit goed door elkaar.
  5. Doe het restant palmkool er bij en kneed een paar minuten tot de kool zacht wordt en gaat glanzen. Meng dan de kikkererwten door de salade.
  6. Zet de kom in de koelkast en laat de smaken een paar uur intrekken.
  7. Haal de salade een half uur voor gebruik uit de koelkast.
  8. Rooster de zonnebloempitten in een droge pan, was de tomaatjes en de basilicum. Snij de tomaatjes doormidden en hak de basilicum grof. Schep dit alles net voor het serveren door de salade.

Tip Bekijk ook eens de volgende recepten:
Soep van palmkool
Pasta met drie keer boerenkool

De palmkool in onze moestuin moest nodig worden geoogst. (Foto Erik van Huizen)
De palmkool in onze moestuin moest nodig worden geoogst. (Foto Erik van Huizen)

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here