Ik had het een keer voor haar gekocht toen ze bij ons kwam eten, Heks’nkaas uit de supermarkt. Maar heks Petroesjka, ze woont bij ons in de straat en is bekend van haar heksenopleiding, at het niet. Daarom heb ik haar maar gevraagd hoe je echte heksenkaas maakt. Dat bleek nog wel een gedoe. Normaal maakt ze de heksenkaas namelijk altijd op haar gevoel. ‘Hij is nooit hetzelfde. Maar ik heb er nu toch een duidelijk recept van gemaakt. Voor de kwark en de feta, kunnen ook de vegan variaties worden gebruikt.’
Wat je nodig hebt voor deze heksenkaas van Petroesjka
- 75 tot 100 gram feta, fijn gekruimeld
- 3 tot 4 eetlepels kwark
- verse lookkruiden bijvoorbeeld lente-uitje, look zonder look, kraailook, bieslook en daslook
- half teentje knoflook
- beetje honing
Hoe je de heksenkaas van Petroesjka maakt
- Maal de kruiden heel fijn.
- Roer de andere ingrediënten erdoor.
- En smullen maar.
Tip van Petroesjka ‘Deze heksenkaas is het lekkerst nadat je deze een nacht hebt laten rusten en daarna opnieuw doorroert.’