
Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken.
Voor deze Dutch kinpira heb je nodig:
- pastinaak
- schorseneren
- boerenkool
- sesamolie
- shoyu
- 5 centimeter gember
Hoe je deze Dutch kinpira maakt:
- Was de boerenkool en maak de schorseneren en de pastinaak met een groenteborstel schoon.
- Snijd de groenten in lucifers. Je hebt van alle groenten dezelfde hoeveelheid nodig.
- Roerbak iedere groente apart in wat sesamolie, de groente moet hierbij goed aangebakken worden.
- Voeg vervolgens de geroerbakte groenten met een klein beetje water bij elkaar in een pan.
- Laat dit sudderen tot de groente voor 80% gaar is.
- Doe er vervolgens drie eetlepels shoyu bij en laat nog vijf minuten sudderen.
- Schil en rasp de gember en knijp het sap eruit en voeg bij de groenten.
- Haal de deksel van de pan en laat het water verdampen.