Dutch kinpira

0
511
Kinpira is voor je conditie een van de krachtigste bereidingen uit de natuurvoedingskeuken. (Foto Erik van Huizen)

Kinpira is een Japanse kookstijl, maar ik heb er een Nederlands tintje aan gegeven door boerenkool te gebruiken.

Voor deze Dutch kinpira heb je nodig:

  • pastinaak
  • schorseneren
  • boerenkool
  • sesamolie
  • shoyu
  • 5 centimeter gember

Hoe je deze Dutch kinpira maakt:

  1. Was de boerenkool en maak de schorseneren en de pastinaak met een groenteborstel schoon.
  2. Snijd de groenten in lucifers. Je hebt van alle groenten dezelfde hoeveelheid nodig.
  3. Roerbak iedere groente apart in wat sesamolie, de groente moet hierbij goed aangebakken worden.
  4. Voeg vervolgens de geroerbakte groenten met een klein beetje water bij elkaar in een pan.
  5. Laat dit sudderen tot de groente voor 80% gaar is.
  6. Doe er vervolgens drie eetlepels shoyu bij en laat nog vijf minuten sudderen.
  7. Schil en rasp de gember en knijp het sap eruit en voeg bij de groenten.
  8. Haal de deksel van de pan en laat het water verdampen.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here