Crème de cassis

0
977
Crème de cassis is natuurlijk niet echt gezond, maar af en toe een borreltje moet kunnen. Zeker als deze zelf is gemaakt. (Foto Erik van Huizen)

In onze moestuin hebben we heerlijke bessen staan. Niet alleen blauwe bessen, waar men hier in de omgeving veel van verbouwt, maar ook zwarte bessen. En van deze bessen hebben we een heerlijke crème de cassis gemaakt. Als basis hebben wij wodka gebruikt.

Crème de cassis van het jaar 2020. (Foto Erik van Huizen)

Voor deze crème de cassis heb je nodig:

  • 1,5 kilo zwarte bessen
  • 1 liter wodka
  • 600 gram suiker
  • 300 ml water

Hoe je deze crème de cassis maakt:

  1. Spoel de bessen af in een vergiet.
  2. Verdeel de bessen over flessen of weckpotten. Maak deze eerste goed schoon!
  3. Voeg de wodka toe.
  4. Zet drie tot vier maanden weg op een donkere koele plaats.
  5. Giet de bessen met de wodka af.
  6. Maak van de suiker een suikerstroop.
  7. Giet het sap bij de suikerstroop en meng alles goed door elkaar door het mengsel verscheidene keren heen en weer te gieten tussen twee pannen. Zo kristalliseert het mengsel niet.
  8. Giet de likeur in flessen. Ook deze moeten weer goed schoon zijn.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here