Brownie met rode biet

Uit No Milky Way

0
195
Opvallend in deze brownie is de rode biet. De aardse smaak past volgens Stijn De Kock en Elke Aerts goed bij de chocolade. (Foto Erik van Huizen)
Opvallend in deze brownie is de rode biet. De aardse smaak past volgens Stijn De Kock en Elke Aerts goed bij de chocolade. (Foto Erik van Huizen)

Dit recept voor brownies komt voor het grootste deel uit het boek No Milky Way. Je maakt er echt een heerlijke brownie mee. Ik heb de rietsuiker in het recept vervangen door kokosbloemsuiker en heb zonnebloemolie gebruikt.

Voor deze brownies heb je nodig

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 200 gram pure chocolade
  • 170 gram biologische bloem
  • 3 flinke theelepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokosbloemsuiker
  • 80 gram amandelen
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 biologische rode biet
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zeezout
  • 75 gram hazelnoten

Hoe je deze brownies maakt

  1. Kook de rode biet in ongeveer 45 minuten gaar.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder boven een kom.
  3. Maal de amandelen in de keukenmachine tot poeder en meng met de suiker en het zout door het mengsel in de kom.
  4. Schil de rode biet, snijd in stukjes en weeg 6o gram af. Doe dit in een maatbeker, voeg de amandelmelk toe en mix glad met een staafmixer.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Smelt 150 gram chocolade au bain marie. Hak de rest van de chocolade en de hazelnoten in stukjes.
  7. Giet de bietenmelk in een kom en doe daar de zonnebloemolie, gesmolten chocolade en vanille extract door. Meng goed door elkaar.
  8. Giet het bietenmengsel bij de bloem in de kom en meng tot een glad beslag. Schep de stukjes chocolade en noten door het mengsel.
  9. Bekleedt een bakvorm, ik heb een ronde springvorm gebruikt met een doorsnede van 24 centimeter, met bakpapier en verdeel het mengsel hier over.
  10. Bak de brownies in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen voor ze te eten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here