Broccolisoep met groene linzen

En gehakte hazelnoten

0
142
Deze broccolisoep heeft met de prei en de hazelnoten een lekker ‘bite’. (Foto Erik van Huizen)

Er lag nog in broccoli in onze kelder, deze was niet meer zo mooi. Daarom heb ik maar besloten er soep van te maken. Het is weinig werk, maar je krijgt toch veel groente mee binnen. De linzen zorgen voor de benodigde eiwitten.

Voor deze broccolisoep heb je nodig:

  • 1 grote broccoli
  • 1 kleine prei
  • 100 gram groene linzen
  • 1 stengel bosui
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • stukje verse gember
  • 2 liter groentebouillon
  • stukje kombu
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel miso
  • hazelnoten
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze broccolisoep maakt:

  1. Snij de prei en de bosui in kleine ringen en fruit met wat sesamolie in een pan. Haal uit de pan.
  2. Snipper de ui en rasp de knoflook en gember fijn. Fruit dit in de ‘preipan’.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en de stronken in kleine stukken. Roerbak dit mee met het uimengsel.
  4. Voeg de bouillon en de linzen toe en laat 20 minuten koken. Laat de kombu 10 minuten meekoken.
  5. Hak de hazelnoten fijn en los de miso in wat water op.
  6. Pureer de soep met een staafmixer en laat beetje afkoelen
  7. Schep dan de prei en de miso door de soep
  8. Garneer met de hazelnoten.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here