Broccoli aspergesoep

Met zwart sesamzaad

0
74
Broccoli aspergesoep. De asperges voeg je aan het einde pas toe. Zo blijven ze lekker knapperig en worden de kopjes niet te papperig. (Foto Erik van Huizen)
Broccoli aspergesoep. De asperges voeg je aan het einde pas toe. Zo blijven ze lekker knapperig en worden de kopjes niet te papperig. (Foto Erik van Huizen)

Ik had nog wat broccoli in de kelder liggen die er nog goed uitzag, maar wel snel op moest. In de koelkast lagen nog wat groene asperges in een natte theedoek gewikkeld. Ik heb er soep van gemaakt. Het bleek een goede combinatie.

Wat je voor deze broccoli aspergesoep nodig hebt

  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 liter groentebouillon
  • 10 groene asperges
  • 1 theelepel zwart sesamzaad
  • 1 theelepel tamari
  • half handje hazelnoten
  • snufje zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze broccoli aspergesoep maakt

  1. Maak de groentebouillon.
  2. Snij de uien fijn en rasp de knoflook.
  3. Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie.
  4. Snij de broccoli in roosjes. Leg een ruime hand kleine(re) roosjes apart.
  5. Voeg de broccoli bij de ui en de knoflook, strooi er wat zeezout en peper over en fruit onder constant roeren even kort mee.
  6. Voeg de bouillon toe en laat alles tien minuten koken.
  7. Snij de asperges in stukjes van zo’n 2 centimeter.
  8. Haal de pan van het vuur en maal alles goed fijn met de staafmixer.
  9. Zet de soep daarna terug op het vuur en laat de asperges en de kleine roosje broccoli vijf minuten meekoken.
  10. Hak de hazelnoten grof, rooster ze kort in een droge koekenpan en maak de soep eventueel verder op smaak met de tamari.
  11. Schep de soep in kommen of borden en maak af met de hazelnoten en het sesamzaad.

Tip Lekker met een stukje zuurdesembrood met lente hummus of lentespread met daslook.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here