Broccoli aardappelsoep

Met verse kruiden uit de moestuin

0
53
De aardappels maken deze soep lekker romig. (Foto Erik van Huizen)
De aardappels maken deze soep lekker romig. (Foto Erik van Huizen)

In deze soep heb ik wat kruiden gedaan uit onze moestuin, venkelgroen en tijm. Ze staan er in dit jaargetijde nog zo mooi fris bij. Zonde om ze niet direct te gebruiken.

Recept voor een flinke pan broccoli aardappelsoep (8 personen)

  • 500 gram aardappels
  • 500 gram broccoli
  • 1 gele ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 liter groentebouillon
  • paar takjes tijm
  • paar takjes venkelgroen
  • 1 eetlepel shoyu
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zeezout

Hoe je deze broccoli aardappelsoep maakt:

  1. Snij de ui klein en fruit met wat zeezout in de olijfolie.
  2. Schil de aardappels en snij ze in kleine stukjes.
  3. Was de broccoli, snij de roosjes in stukken en de steel in stukken.
  4. Voeg de aardappels en broccoli bij de ui en bak kort mee
  5. Doe de groentebouillon bij het groentemengsel en laat 20 minuten zachtjes koken
  6. Rits de blaadjes van de tijm en voeg bij de soep.
  7. Hak het venkelgroen fijn.
  8. Pureer de soep en voeg het venkelgroen en de zwarte peper toe.
  9. Proef de soep en maak eventueel verder op smaak met de shoyu.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here