Brandnetelpesto

Lekker gezond

0
106
Deze brandnetelpesto is heerlijk op een stukje zuurdesembrood. (Foto Erik van Huizen)
Deze brandnetelpesto is heerlijk op een stukje zuurdesembrood. (Foto Erik van Huizen)

Brandnetel is supergezond en staat nu volop in onze moestuin, het is een echte ‘lentegroente’. Brandnetel is rijk aan eiwitten en bevat veel mineralen zoals ijzer en fosfor. Brandnetel zuivert het bloed. Mocht je deze pesto ook willen maken, zoek dan naar brandnetel die een beetje afgelegen staat. En was de brandnetel goed voor gebruik.

Wat je voor deze brandnetelpesto nodig hebt

  • 150 gram verse brandnetel
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • schil van een halve biologische citroen
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper

Hoe je voor deze brandnetelpesto maakt

  1. Was de brandnetel en blancheer een minuut in kokend water.
  2. Doe de brandnetel in een vergiet, laat afkoelen en ‘wring’ goed het vocht eruit. Anders wordt de pesto echt te waterig.
  3. Rooster de zonnebloempitten voorzichtig in een droge pan.
  4. Doe alles in een keukenmachine en maal fijn. Voeg zoveel olijfolie toe dat een smeuïge pesto ontstaat.
  5. Maak eventueel verder op smaak met een snufje zeezout of wat versgemalen zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here