‘Bloederige’ vegan spread

Met kikkererwten en rode biet

0
251
Deze spread smaakt heerlijk op (geroosterd) brood of toast met een kop soep. (Foto Erik van Huizen)
Deze spread smaakt heerlijk op (geroosterd) brood of toast met een kop soep. (Foto Erik van Huizen)

Het ziet er misschien in eerste instantie een beetje ‘bloederig’ uit, maar deze vegan spread van kikkererwten en rode biet voor op brood is echt heerlijk. Lekker zoet met een beetje zuur. Je maakt dit gerecht helemaal af met geroosterde zonnebloempitten in ‘sojasaus’.

Wat je voor deze spread nodig hebt:

Hoe je deze spread nodig maakt:

  1. Week de kikkererwten een nacht in ruim water en kook ze gaar. Of neem kant-en-klare kikkererwten uit blik.
  2. Kook de rode bieten gaar. Schil de bieten en snij in grove stukken.
  3. Snij de gele ui in stukken.
  4. Doe de kikkererwten, rode biet, ui en ume su met wat versgemalen peper en zeezout in een keukenmachine en draai fijn.
  5. Snij de paprika brunoise, dat wil zeggen in kleine blokjes.
  6. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
  7. Doe de warme zonnebloempitten in een kommetje en druppel er tamari overheen en schep goed door elkaar.
  8. Schep de blokjes rode paprika door het mengsel.
  9. Schep een deel van de spread in een kommetje en maak af met de zonnebloempitten.
  10. Bewaar de rest van de spread in een afgesloten bakje in de koelkast.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here