Zwarte rijst met pompoen

Lekker met kokosyoghurt

0
94
Schotel van zwarte rijst en pompoen
Deze schotel is gemaakt met zwarte rijst. Deze rijstsoort bevat nog meer eiwitten en vezels dan zilvervliesrijst. (Foto Erik van Huizen)

Ik had nog een restje zwarte rijst over de miso die ik aan het maken ben en onder de trap lag nog een heerlijke oranje pompoen. Dat kan alleen maar een lekker gerecht worden, dacht ik. En het smaakte inderdaad heerlijk.

Wat je nodig hebt voor dit gerecht met zwarte rijst:

  • 200 gram zwarte rijst
  • 100 gram bruine linzen
  • 1 pompoen
  • 0,5 knolselderij
  • 0,5 krop andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 citroen
  • kaneel
  • komijnzaad
  • kokosolie
  • sesamolie
  • 50 gram biologische rozijnen
  • zeezout
  • verse zwarte peper
  • cashewnoten
  • rettich

Hoe je dit gerecht van zwarte rijst maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Kook de rijst en de linzen gaar.
  3. Week de rozijnen in wat water.
  4. Was de pompoen, haal de pitten eruit en snij in blokjes. Snij de knolselderij eveneens in blokjes.
  5. Leg de pompoen en knolselderij in een ovenschaal en meng dit met een theelepel kaneel, zeezout, vers gemalen zwarte peper en gesmolten kokosolie. Bak dit in een half uurtje in het midden van de oven.
  6. Snipper de ui en snij de bosui in dunne reepjes. Fruit dit in een eetlepel sesamolie. Doe daar 2 geraspte teentjes knoflook, 1 theelepel kaneel en een 0,5 theelepel komijnzaad bij en bak even mee.
  7. Snij de andijvie fijn, meng door het uimengsel en roerbak kort mee.
  8. Schep dit mengsel door de gare zwarte rijst.
  9. Doe de linzen en de rozijnen bij het mengsel.
  10. Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  11. Hak de cashewnoten fijn, snij de rettich in dunne plakjes en garneer hier de schotel mee.

Tip Lekker met kokosyoghurt. Voeg hier het sap en de rasp van een 0,5 citroen, 1 geraspt teentje knoflook, zeezout en zwarte peper aan toe.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here