Einde van de week, net de borrel achter de kiezen en dan nog moeten koken. Deze vrijdagmiddagpasta is dan zo gemaakt. Niet per se heel erg gezond, maar ja het is ook vrijdag.
Wat je voor deze vrijdagmiddagpasta nodig hebt
- 200 gram spitskool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram pasta
- vegan kipfilet
- 150 ml haverroom
- 1 flinke eetlepel vegan pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper

Hoe je deze pasta maakt
- Snipper de ui en rasp de knoflook. Fruit in de olijfolie aan met wat zeezout.
- Snij de kipfilet in blokjes en bak een paar minuten mee met het uimengsel.
- Snij ondertussen de spitskool fijn. Roerbak een paar minuten mee met het kip-uimengsel.
- Kook de pasta beetgaar (al dente).
- Roer de haverroom, citroensap en de pesto door het de kool. Laat alles nog een paar minuten garen.
- Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Roer de pasta door het mengsel.
Tip Lekker met vegan Parmezaanse kaas
