
Verlang je misschien naar de tijd van een broodje shoarma, maar eet je liever geen vlees, dan is dit een heel erg lekker gerecht. Eet deze shoarma lekker met wat groente op een pita broodje of eet hem gewoon als vleesvervanger bij je diner.
Wat je nodig hebt voor deze vegan shoarma:
- 250 gram seitan
- 2 rode uien
- 100 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 5 centimeter verse gember
- 4 kruidnagels
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel verse nootmuskaat
- 1 theelepel steranijs
- 1 theelepel zwarte peper
- 0,5 theelepel piment
- sap van een halve citroen
- 3 eetlepels shoyu
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Hoe je deze vegan shoarma maakt:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rasp de seitan grof, snij de rode ui en de champignons in dunne plakjes en pers de knoflook. Meng in een grote schaal goed door elkaar.
- Rooster venkelzaad, korianderzaad en mosterdzaad voorzichtig in een pan totdat de zaden beginnen te ruiken.
- Stamp de zaden in een vijzel fijn. Doe hetzelfde met de kruidnagels en de steranijs.
Schil de gember en rasp fijn. - Pers de citroen en meng het sap met de shoyu en de zonnebloemolie goed door elkaar.
- Meng alle specerijen goed door de saus.
- Meng de saus door het seitanmengsel.
- Schep de shoarma in een ovenschaal en zet tien minuten in het midden van de oven. Mocht je een grill in de oven hebben dan kan je deze ook gebruiken. Hou de shoarma dan wel goed in de gaten.
Tip Seitan kan je ook heel goed gebruiken in een vegan saucijzenbroodje