
De originele rösti uit Zwitserland wordt gemaakt met ei en roomboter. Maar rösti is ook heel goed vegan te maken. Je moet er alleen een uurtje extra tijd voor vrijmaken.
Wat je voor deze vegan rösti nodig hebt
- 400 gram aardappelen
- 1 gele ui
- bosje bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje (kruiden) zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze vegan rösti maakt
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Snipper de ui.
- Snij de bieslook fijn.
- Meng de aardappel, ui, bieslook, paprikapoeder, zeezout en zwarte peper door elkaar in een kom. Laat één tot twee uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Verdeel het aardappelmengsel over de bodem van de pan en druk aan.
- Laat een kwartier rustig bakken tot de onderkant bruin is.
- Draai om en bak de andere kant mooi bruin.
Tip Je kan ook vier kleine vegan rösti’s maken. Makkelijker bij het omdraaien.