Vegan herfstlasagne met pompoen en boerenkool

Lekker met een groene salade van andijvie

0
92
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)
Ik heb deze lasagne van tevoren gemaakt. Dan trekken de smaken er nog beter in. Even afdekken met aluminiumfolie en opwarmen in de oven en je hebt de lekkerste herfstlasagne die je je maar kunt wensen. (Foto Erik van Huizen)

Het is herfst en de winter nadert. Tijd dus voor pompoen en boerenkool. En laten deze groenten nu allebei in deze vegan lasagne zitten.

Wat je nodig hebt voor deze lasagne voor vier personen

  • 500 gram pompoen
  • 500 gram verse boerenkool
  • olijfolie
  • lasagnebladen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel ume su
  • shoyu
  • 3 eetlepels vegan margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 0,5 liter havermelk
  • 2 eetlepels edelgist
  • 2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas
  • vers gemalen zwarte peper
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zeezout

Hoe je deze heerlijke vegan herfstlasagne maakt

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak eerste de tomatensaus. Snipper hiervoor de ui en fruit deze met een snufje zout in een eetlepel olijfolie aan in de pan. Rasp de knoflook en bak even mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee, zo verdwijnt de enigszins bittere smaak. Doe de tomatenblokjes, ume su en de kappertjes bij het mengsel en laat dit alles lekker sudderen tot je het nodig hebt. Maak eventueel verder op smaak met wat shoyu.
  4. Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes. Kook de pompoen in een bodempje water met wat zeezout tot deze goed zacht is.
  5. Was de boerenkool en maak schoon. Stoom de boerenkool in tien minuten beetgaar.
  6. Giet de pompoen af en stamp de stukjes pompoen tot puree.
  7. Maak de bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine in een pan. Laat de margarine niet bruin worden. Schep de bloem er beetje voor beetje door de gesmolten margarine totdat het een gladde saus is. Breng op smaak met wat peper en zeezout en de edelgistvlokken.
  8. Giet de boerenkool af, snijd fijn en schep door de bechamelsaus. Laat de boerenkool ongeveer tien minuten op laag vuur in de saus meekoken. Schep regelmatig om.
  9. Pak een ovenschaal en verdeel over de bodem een kwart van de hete tomatensaus. Leg daar bovenop lasagnebladen, druk ze goed in de saus. Hier bovenop komt eerst een laagje pompoenpuree, daarna een laagje bechamelsaus met boerenkool en een laag tomatensaus. Daar bovenop leg je weer lasagnebladen met opnieuw een laagje pompoenpuree, bechamelsaus en tomatensaus. Eindig met een laag lasagnebladen met daar bovenop tomatensaus. Garneer met de vegan Parmezaanse kaas.
  10. Bak de lasagne in een half uur gaar in de oven. Bedek de lasagne met aluminiumfolie als deze te bruin wordt.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here