
Deze goulash heb ik gemaakt bij Centrum Savita. Ik had het nog nooit eerder gemaakt, maar het viel goed in de smaak. Dit recept is genoeg voor 12 personen.
Wat je voor deze vegan goulash nodig hebt
- 6 grote gele uien
- 6 rode paprika’s
- 6 tenen knoflook
- 700 gram champignons
- 1200 gram seitan
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 blikken (van 400 gram elk) tomatenstukjes
- 6 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 6 blaadjes laurier
- 1 eetlepel shoyu
- sap van een citroen
- water
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Hoe je deze vegan goulash maakt
- Snij de uien doormidden en daarna in dunne reepjes. Rasp de knoflook.
- Fruit de ui en de knoflook met wat zeezout in de zonnebloemolie.
- Snij de paprika in reepjes. Voeg bij de uien en roerbak 5 minuten mee.
- Snij de seitan in kleine stukjes en voeg bij het mengsel. Bak tien minuten mee.
- Snij de champignons in dunne plakjes en roerbak eveneens mee.
- Roerbak de tomatenpuree kort mee. Zo gaat de bittere smaak van de puree.
- Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de komijnpoeder, tijm, paprikapoeder en laurier.
- Roer shoyu en citroensap door het mengsel.
- Laat twee uur zachtjes pruttelen.
- Maak eventueel verder op smaak met versgemalen zwarte peper, zeezout of shoyu.