
We hebben twee valkparkieten, Jeppie en Kokkie. Kokkie is het vrouwtje en houdt vooral van groente, fruit en zaden. Mannetje Jeppie vindt koolhydraten lekker. Hij begint helemaal te stuiteren als ik zeg dat we rijst of pasta eten. Dit keer kreeg hij couscous in zijn bakje.
Deze was weer snel leeg. Met een stralende Jeppie als resultaat.
Wat je voor dit torentje nodig hebt
- 250 gram couscous
- 500 gram bloemkool
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- klein scheutje shoyu
- 2 eetlepels biologische rozijnen
- 1 theelepel ume pasta
- 1 theelepel ras el hanout
- snufje zeezout
Hoe je dit torentje van couscous en bloemkool maakt
- Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Rasp de bloemkool fijn.
- Week de rozijnen een paar minuten in warm water.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge pan.
- Doe de zonnebloempitten in een kommetje en giet een paar druppels shoyu over de nog hete pitjes.
- Bak de bloemkool met de ume pasta, zeezout en ras el hanout kort in de sesamolie aan.
- Voeg de gare couscous toe en roer de rozijnen en de zonnebloempitten door het mengsel.