Stoof van tempeh

Stoof van tempeh

0
151
De tempeh in deze stoof is een gezonde vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. (Foto Erik van Huizen)
De tempeh in deze stoof is een gezonde vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. (Foto Erik van Huizen)

Dit is een eenvoudige stoof van tempeh. Lekker bij allerlei gerechten te gebruiken zoals granen, groenten of stamppotten.

Wat je voor deze stoof nodig hebt

  • 250 gram tempeh
  • 3 gele uien
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel shoyu
  • half rood pepertje
  • 150 gram champignons
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • rasp van een halve biologische citroen
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze stoof maakt

  1. Snij de tempeh in plakken en stoom ongeveer vijf minuten. Zo neemt de tempeh de marinade beter op.
  2. Snij de tempeh in blokjes, meng met de shoyu en laat minstens een half uur marineren.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit met wat zeezout in de olijfolie tot de ui begint te kleuren.
  4. Snij de tempeh in blokjes, de champignons in plakjes en de rode peper in kleine stukjes en roerbak vijf minuten met de uien mee.
  5. Maal de komijnzaad fijn in een vijzel en roer samen met de paprikapoeder en citroenrasp door het mengsel.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Zo gaat de bitterheid van de puree.
  7. Voeg zoveel water toe dat een lekker smeuïg geheel ontstaat en laat nog een half uur zachtjes pruttelen.
  8. Maak eventueel verder op smaak met zout en zwarte peper.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here