Spaghetti met pompoensaus

Een echte herfstsaus

0
86
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)
Ik heb deze pasta met pompoensaus geserveerd met broccoli, kievitsbonen en een groene salade van andijvie. (Foto Erik van Huizen)

Puree, uit de oven, soep, frietjes en nu ook spaghettisaus. Het is weer de tijd van de pompoen. Wij hebben dit jaar hele grote, dus daar doen we meestal wel een week mee. Je wordt er wel creatief van. Zoals deze spaghettisaus die ik vond op de website van Wakker Dier. Ik heb het recept een beetje aangepast aan de natuurvoedingskeuken.

Wat je nodig hebt voor deze spaghettisaus van pompoen voor twee personen

  • 750 gram pompoen
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ume su
  • snufje zeezout en zwarte peper uit de molen
  • shoyu

Hoe je deze spaghettisaus met pompoen maakt

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Snij de fles pompoen in kleine stukken en strooi hier wat kaneel overheen. Leg de blokjes in een grote schaal en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak de pompoen in ongeveer 30 minuten zacht.
  3. Snij de knoflook en rode ui fijn en fruit deze goed met de peper en kurkuma en een snufje zeezout aan in de olijfolie.
  4. Voeg de pompoen toe aan het uienmengsel en roer er de Italiaanse kruiden en de ume su door.
  5. Kook de pasta al dente.
  6. Doe alles in de keukenmachine en mix tot een saus van mooie dikte. Voeg eventueel wat water en shoyu toe.
  7. Roer de saus door de pasta en verwarm dit nog twee minuten op een laag vuurtje.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here