Snijbiet uit de wok

0
7650
snijbiet uit de wok
We hebben hier een eenvoudig recept van snijbiet uit de wok, maar je kan van snijbiet ook een hartige taart bakken of de groente gebruiken in bijvoorbeeld volkoren pasta. (Foto Erik van Huizen)

Snijbiet, ook wel warmoes genoemd, is inmiddels een vergeten groente. Je komt de groente vrijwel niet tegen in de supermarkt. De reden is waarschijnlijk dat snijbiet beperkt houdbaar is, in de koelkast slechts een paar dagen. Voor een flinke hoeveelheid snijbiet moet je dus naar de biologische winkel of de markt. Of je moet het zelf in je moestuin gaan kweken, dat gaat erg makkelijk. Bij het oogsten snijd je de stengels af, deze groeien dan vanzelf weer aan. Zo heb je lange tijd heerlijke snijbiet van eigen land.

Voor het maken van snijbiet uit de wok

Het maken van de snijbiet uit de wok

  1. Rooster de zonnebloempitten voorzichtig in een pan.
  2. Haal de bladeren van de stelen en de nerven.
  3. Snijd de bladeren klein en de stelen in kleine stukjes.
  4. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de stelen van de snijbiet toe en roerbak deze ongeveer 5 minuten.
  6. Doe dan de bladeren van de snijbiet erbij en roerbak deze enkele minuten.
  7. Voeg aan het einde de shoyu saus en de zonnebloempitten toe.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here