
Ik had het oergraan emmer nog nooit eerder gebruikt. We hadden het er wel eens over gehad op mijn opleiding voor natuurvoedingskok, maar pas toen ik een zak pasta van emmer zag liggen moest ik er weer aan denken. En dat terwijl emmer ideaal voor pasta is. Het neemt namelijk heel goed de smaak van de andere ingrediënten op. Pasta van emmer vind je in de natuurvoedingswinkel.
Wat je nodig hebt voor deze pastamaaltijd
- 250 gram penne van emmer
- 4 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 gram champignons
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- rasp van een kleine biologische citroen
- bosje bieslook
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Hoe je deze penne van emmer maakt
- Zet een pan met water op en kook de pasta gaar.
- Snij de champignons in plakjes.
- Snij de bieslook fijn en rasp de schil van de citroen.
- Rasp de knoflook fijn.
- Fruit de champignons met de bieslook, knoflook en wat zeezout in de olijfolie.
- Roer daar de citroenrasp en edelgistvlokken door.
- Maak op smaak een royale hoeveelheid versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Serveer de pasta op warme borden.