Simpele snijbiet

0
438
Het meest gelezen artikel in augustus was het recept van snijbiet uit de wok. (Foto www.ikeetgezond.nl)

Snijbiet is een van mijn favoriete groentes. Je kan er heel erg ingewikkelde recepten mee maken, zoals bijvoorbeeld topkok Yotam Ottolenghi doet, maar deze smaakvolle groente kan je ook op een eenvoudige manier tot een heerlijk gerecht verwerken. Eigenlijk op dezelfde manier als spinazie.

Voor deze simpele snijbiet heb je nodig:

  • 1 kilo snijbiet
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve kop rozijnen
  • halve kop zonnebloempitten
  • scheutje olijfolie
  • snufje zeezout

Hoe je dit gerecht maakt:

  1. Week de rozijnen even in wat water.
  2. Was de zonnebloempitten en rooster deze voorzichtig in een droge koekenpan.
  3. Was de snijbiet en kook tien minuten in weinig water. Mochten de steeltjes wat te hard zijn, dan kan je deze apart wat langer koken.
  4. Snipper de ui en snij de knoflook fijn en fruit dit met de olijfolie en zeezout in een koekenpan.
  5. Laat de snijbiet uitlekken en snij fijn. Voeg de snijbiet bij de ui en de knoflook en roerbak even mee.
  6. Voeg als laatste de rozijnen en de zonnebloempitten toe.

TIP Je kan deze simpele snijbiet ook door een pasta verwerken. Lekker met wat vegan Parmezaans kaas of wat in de oven geroosterde kerstomaatjes. Snijbiet kan je ook lekker wokken.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here