Simpele groentesoep

Heksensoep

0
80
De paarse regenboogwortels kleurden de soep helemaal paars. (Foto Erik van Huizen)
De paarse regenboogwortels kleurden de soep helemaal paars. Desondanks smaakte de soep heerlijk. (Foto Erik van Huizen)

Deze simpele groentesoep werd tijdens het koken helemaal paars, na enige tijd zelfs dieppaars. Leuk om te zien hoe de paarse wortel van de regenboogwortels deze soep zo’n bijzondere kleur geeft. Het werd een soort van heksensoep.

Voor deze groentesoep heb je nodig

  • 4 paarse regenboogwortels
  • 4 gewone oranje wortels
  • halve broccoli
  • 1 prei
  • 4 bladen paksoi
  • 1 pastinaak
  • 8 groene asperges
  • 2 liter bouillon
  • flinke hand vermicelli
  • 1 eetlepel sesamolie
  • stukje kombu
  • 1 laurierblad

Hoe je deze groentesoep maakt

  1. Maak een kruidenbouillon. Ik heb daarvoor zelf bouillonpoeder gemaakt.
  2. Boen de wortels schoon en snij ze in plakjes.
  3. Was de prei en snij in dunne ringen.
  4. Snij de pastinaak in blokjes.
  5. Maak van de broccoli kleine roosjes, snij de stengel in blokjes.
  6. Snij de nerf uit de paksoi en snij in blokjes. Snij het blad van de paksoi in dunne reepjes.
  7. Haal de onderkant van de groene asperges en snij ze in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  8. Fruit de wortel en pastinaak met een snuf zeezout in de pan.
  9. Roerbak de prei, de broccoli blokjes en de paksoi blokjes kort mee
  10. Voeg de kruidenbouillon toe, samen met de kombu en laurierblad. Laat tien minuten koken.
  11. Voeg de vermicelli toe. Roer goed door elkaar.
  12. Voeg na 5 minuten de asperges, roosjes broccoli en blad van de paksoi toe en laat drie minuten meekoken
  13. Haal kombu en laurierblad uit de soep en maak de soep eventueel verder op smaak met wat shoyu of tamari.

Tip Met wat zuurdesembrood met een lentespread is dit al snel een maaltijdsoep.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here