Dit is een simpele bonenschotel. De rode kidneybonen met de lekkere zoete ui combineren heerlijk met bruine basmatirijst. Wij aten er spruitjes uit eigen moestuin bij. De licht pittige saus met miso maakt deze bonenschotel helemaal af.
Wat je nodig hebt voor deze bonenschotel:
- 1 rode ui
- 1 gele ui
- 100 gram gedroogde rode kidneybonen
- 1 teentje knoflook
- 100 gram biologische champignons
- snufje zeezout
- 1 theelepel ume pasta
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel miso
Hoe je deze bonenschotel maakt:
- Week de bonen een nacht en kook ze gaar in de tijd die op de verpakking staat. Heb je te weinig tijd pak dan een blikje of potje biologische rode kidneybonen.
- Snij de gele en de rode ui doormidden en daarna in dunne plakjes en fruit met wat zeezout.
- Snij de champignons in plakjes en bak even mee met de ui.
- Snipper de knoflook en bak ook even mee.
- Maak een saus van de ume pasta, miso, sambal en een beetje water.
- Haal de bonenschotel van het vuur en roer de saus door het bonenmengsel.