Ratatouille is een Franse groentestoof. Je kan het met allerlei soorten groenten maken. Ik had bijvoorbeeld nog een mooie bos regenboogwortels liggen in allerlei kleuren. Gecombineerd met de courgette en de champignons krijg je zo een lekkere en gezonde groenteschotel. Smaakt goed met aardappelpuree. Laat het niet te lang stoven, nog een beetje knapperig is deze stoof het lekkerste.
Voor deze ratatouille heb je nodig
500 gram wortelgroente, zoals wortel, pastinaak of wortelpeterselie.
- 150 gram champignons
- halve courgette
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- rasp van een halve biologische citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 blik biologische tomatenblokjes
- 1 eetlepel biologische balsamico azijn
- tamari
- zeezout en vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze ratatouille maakt
- Snij de ui in ringen en snij de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
- Snij de champignons in kwarten en stoof kort met wat zeezout en de citroenrasp mee met de ui. De champignons moeten niet te slap worden. Haal alles uit de pan en bewaar in een kommetje.
- Was de wortelgroente en snij in grove stukken. Bak deze aan in de pan. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Snij de tijm en de rozemarijn fijn en voeg bij de wortelgroente.
- Snij de courgette doormidden en daarna in plakjes. Doe ze bij de wortelgroente en bak even mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de balsamico azijn toe en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Maak eventueel verder op smaak met een eetlepel tamari.
Tip Vergeet niet de pan met een stuk brood schoon te maken. Heerlijk!