De moestuin staat weer vol met zevenblad. Sommigen vinden het onkruid, maar je kan er lekkere gerechten mee maken. Zoals deze puree van zoete aardappel, waaraan ik nog wat paars mosterdblad heb toegevoegd. Wordt de puree lekker pittig van. In plaats van het teentje knoflook, heb ik het groene loof van de knoflookplant gebruikt. Ik moest ze toch kortwieken.
Voor deze puree heb je nodig
- 600 gram zoete aardappel
- 1 flinke hand zevenblad
- 5 blaadjes mosterdblad
- 0,5 theelepel ume pasta
- 1 teentje knoflook
- scheutje sojamelk
- versgemalen zwarte peper
- snufje zeezout
Hoe je deze puree maakt
- Schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook in 15 tot 20 minuten gaar.
- Was zevenblad en mosterdblad. Draai droog en snij fijn.
- Pers de knoflook of snij het loof van de knoflookplant fijn.
- Giet de zoete aardappel af en stamp fijn.
- Meng er het fijngesneden zevenblad, mosterdblad, knoflook en ume pasta door. Net zo lang dat de warme zoete aardappel alles goed heeft opgenomen.
- Maak op smaak met de zwarte peper en zeezout.
Tip Zevenblad kan je ook goed gebruiken in een pesto