Preischotel uit de oven

Zoet en zuur

0
72
De edelgistvlokken op de prei geven dit gerecht iets ‘kazigs’. (Foto Erik van Huizen)
De edelgistvlokken op de prei geven dit gerecht iets ‘kazigs’. (Foto Erik van Huizen)

Prei gebruik ik vaak als toevoeging aan een gerecht. Kleine beetjes dus. Dit is echter een echte preischotel waarin de prei schittert door de zoete smaak. De ume pasta geeft er een iets zure touch aan, de edelgistvlokken een beetje ‘kazigs’. Wij aten deze preischotel uit de oven met rijst met paksoy en vegan spekjes.

Wat je nodig hebt voor deze preischotel uit de oven

2 grote preien
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel ume pasta
2 eetlepels zonnebloempitten
1 theelepel tamari
paar eetlepels edelgistvlokken
snufje zeezout
zwarte peper

Hoe je deze preischotel uit de oven maakt

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de prei in dunne reepjes en was het in ruim water.
  • Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit deze in de sesamolie.
  • Voeg de uitgelekte prei toe en stoof de prei tot deze zacht, maar nog wel een beetje knapperig is.
  • Rooster de zonnebloempitten voorzichtig in een droge pan.
  • Roer de ume pasta, tamari en zonnebloempitten door het preimengsel.
  • Maak eventueel verder op smaak wat de versgemalen peper en zeezout.
  • Schep het preimengsel in een ovenschaal, verdeel de edelgistvlokken ruim over het mengsel en zet alles 10 minuten in de oven of totdat de edelgistvlokken lichtbruin zijn.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here