Pompoen linzensoep

Lekker met wat desembrood

0
25
Deze pompoen linzensoep is ook goed te eten als maaltijdsoep. Voeg dan nog wat kikkererwten toe. (Foto Erik van Huizen)
Deze pompoen linzensoep is ook goed te eten als maaltijdsoep. Voeg dan nog wat kikkererwten toe. (Foto Erik van Huizen)

Deze soep heb ik gemaakt voor de cursisten van de cursus ‘De Natuurlijke & Eetbare Tuin’ van de Hubertinahof. Dit recept is daarom ruim voldoende voor zo’n tien personen.

Wat je voor deze soep nodig hebt

  • 4 grote uien
  • 6 tenen knoflook
  • 3 winterwortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 0,5 flespompoen
  • 400 gram rode linzen
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • groot blikje tomatenpuree
  • 3 centimeter verse gember
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel ume su
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout

Hoe je deze pompoen linzensoep maakt

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook en bak in een grote pan met zonnebloemolie en wat zeezout glazig.
  2. Snij de winterwortels, de bleekselderij en de pompoen in blokjes en voeg bij het uienmengsel.
  3. Maal het komijnzaad fijn in een vijzel.
  4. Rasp de gember, snij de rode peper fijn en roerbak dit samen met de tomatenpuree, de ras el hanout, komijnpoeder en kaneel kort mee tot de kruiden gaan geuren.
  5. Voeg de linzen, de bouillon en de ume su toe en laat 20 tot 30 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de soep en maak eventueel verder op smaak met zwarte peper en zeezout.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here