
In onze moestuin hebben we nu nog Nieuw-Zeelandse spinazie staan. Heel erg lekker en makkelijk te verbouwen. Deze spinazie houdt zelfs van warmte en een zonnetje. Dit recept is voldoende voor twee personen.
Wat je voor deze pastasaus nodig hebt
- 1 grote gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
- 500 gram tomaten
- 20 gram basilicum
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 200 gram spaghetti
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
Hoe je deze pastasaus maakt
- Snipper de ui en rasp de teentjes knoflook.
- Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie met wat zeezout glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee. Zo wordt de tomatenpuree minder bitter.
- Snij de tomaten en de basilicum fijn, maak ze fijn met de staafmixer en voeg bij het uimengsel. Roerbak kort mee.
- Was de spinazie, haal de blaadjes eraf en laat ze uitlekken. Snij de blaadjes grof.
- Meng de spinazie door de saus en laat 15 minuten zachtjes meekoken.
- Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de saus eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
Tip Lekker met vegan Parmezaanse kaas