Pasta met snijbiet

Toppertje

0
104
Snijbiet is zo’n mooie groente dat ik nu niet de pasta in beeld heb gebracht, maar de groente zelf. (Foto Erik van Huizen)
Snijbiet is zo’n mooie groente dat ik nu niet de pasta in beeld heb gebracht, maar de groente zelf. (Foto Erik van Huizen)

Een van mijn favoriete groentes is snijbiet. Het is een heerlijke groente en makkelijk in je moestuin te verbouwen. Als je hebt geoogst, groeit het gewoon weer aan. Je kan snijbiet eten als spinazie.

Wat je voor deze vegan pasta met snijbiet nodig hebt

  • 500 gram snijbiet
  • 400 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 200 ml sojaroom
  • 2 eetlepels kappertjes
  • vegan Parmezaanse kaas
  • rasp van een halve biologische citroen
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze pasta met snijbiet maakt

  • Zet een pan water op voor het koken van de pasta.
  • Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit met wat zeezout in de olijfolie.
  • Rooster de pompoenpitten langzaam in een droge pan.
  • Was de snijbiet. Haal het blad van de steeltjes.
  • Snij de steeltjes fijn en roerbak mee met het uimengsel.
  • Draai het snijbietblad droog in een groentecentrifuge. Snij het blad grof en voeg beetje bij beetje bij het mengsel. Voeg de zwarte peper toe.
  • Kook de pasta gaar.
  • Roer de kappertjes door het snijbietmengsel.
  • Schep de sojaroom met de citroenrasp beetje bij beetje door de snijbiet.
  • Maak eventueel verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.
  • Schep als laatste de pompoenpitten door de snijbiet.
  • Serveer met de vegan Parmezaanse kaas.

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here