Pasta met kruidige courgettesaus

Zoet en zuur

0
293
De kruiden maken deze pasta tot een frisse zomerse maaltijd. (Foto Erik van Huizen)
De kruiden maken deze pasta tot een frisse zomerse maaltijd. (Foto Erik van Huizen)

Deze pasta met een courgettesaus met kruiden is een heerlijke zomerse pastamaaltijd. Met het zoete van de venkel en het iets zurige van de citroenmelisse en de citroenrasp.

Wat je voor deze pasta met kruidige courgettesaus nodig hebt

  • 400 gram volkoren pasta
  • 1 kilo courgette
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 liter groentebouillon
  • 1 takje Marokkaanse munt
  • takje citroenmelisse
  • 1 bosje bieslook
  • 2 takjes venkel
  • 2 takjes tijm
  • takje rozemarijn
  • 3 blaadjes salie
  • rasp van een halve citroen
  • twee eetlepels pompoenpitten
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Hoe je deze pasta met kruidige courgettesaus maakt

  1. Snipper de ui, rasp de knoflook en fruit met een snufje zeezout in de olijfolie.
  2. Snij de courgette in kleine blokjes. Roerbak vijf minuten mee met het uimengsel.
  3. Haal drie eetlepels courgetteblokjes uit de pan.
  4. Snij de blaadjes munt, de bieslook en de venkel fijn. Rits de blaadjes van de tijm.
  5. Roerbak de munt, de venkel, de bieslook en de tijm vijf minuten met het mengsel in de pan mee.
  6. Maal het mengsel grof met de staafmixer.
  7. Voeg zoveel groentebouillon toe dat een fijne saus ontstaat.
  8. Voeg de takjes rozemarijn, de salie en de citroenrasp toe aan de courgettesaus en laat vijftien minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dik is, doe er dan nog wat groentebouillon of wat water bij.
  9. Kook de pasta gaar en rooster de pompoenpitten in een droge pan.
  10. Haal na vijftien minuten de salie en de rozemarijn uit de pan. Roer er de achtergehouden courgetteblokjes door.
  11. Maak verder op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
  12. Schep de pasta op een bord, schep de saus over de pasta en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

Tip Lekker met vegan Parmezaanse kaas

Reageer op dit bericht

Please enter your comment!
Please enter your name here